Податкова вимагає від "Боржомі" 5 мільйонів гривень

Понеділок, 10 червня 2013, 09:50

Податкова вимагає від "Боржомі" 5 мільйонів гривень податків на прибуток з операції з цінними паперами, яка була здійснена три роки тому.

Про це пише Forbes з посиланням на джерело в Міндоходов.

Як повідомляється, до компанії, яка в листопаді 2012-го вже була в центрі уваги податківців, знову виникли претензії.

Як пише видання, обшук був проведений у рамках кримінальної справи, порушеної проти IDS Group Ukraine 13 березня за звинуваченням у несплаті податків в особливо великих розмірах.

Реклама:

IDS Group Ukraine об'єднує компанії "Індустріальні та дистрибуційні системи" (Київ), IDS Aqua Service (раніше "Нова"), Трускавецький завод мінеральних вод, Моршинський завод мінеральних вод "Оскар" (усі - Львівська область), а також Миргородський завод мінеральних вод. Виручка компанії за 2012 рік - 1,8 млрд гривень. У кінці 2012 року контрольний пакет компанії був куплений групою "Альфа".

Як повідомило джерело в Міндоходів, "особливо великі розміри" в даному випадку - це понад 5 млн гривень податку на прибуток з операції з цінними паперами, яка була здійснена три роки тому.

"Суму претензій я дізнався від вас, - сказав гендиректор IDS Group Ukraine Марко Ткачук. - У мене на руках лише повідомлення про відкриття провадження у справі про несплату податків".

Як випливає з матеріалів справи, наявного в розпорядженні Forbes, в 2010 році IDS Group Ukraine купила 5 тис простих акцій додаткової емісії компанії Daytime Consultants Limited, зареєстрованої на Британських Віргінських островах. Номінальна ціна однієї акції дорівнювала одному долару.

"За кожну акцію продавцеві покладалася емісійна премія - 999 доларів. Ці гроші - близько 5 млн - були перераховані в жовтні і листопаді 2010 року на розрахунковий рахунок Daytime Consultants Limited. При виплаті цього доходу IDS Group Ukraine зобов'язана була утримати з нього 15% податку на прибуток, стверджують податківці, але не зробила цього", - пише видання.

"Нам нічого не інкримінували, не висували претензій, не виставляли рахунків", - дивується Ткачук.

Гендиректор IDS Group Ukraine теж не розуміє необхідності обшуку.

У Міндоходів проведення обшуку називають вимушеним заходом - компанія, мовляв, сама винна.

"У них в рамках розслідування запросили документи. Але вони їх не надали, - сказав співробітник прес-служби міністерства. - У нас не було іншого виходу".

Нагадаємо, 7 червня в київському офісі компанії IDS Group пройшов обшук у рамках кримінальної справи щодо ухилення від сплати податків.

Як повідомлялося, в кінці 2012 року структура "Альфа груп" бізнесмена Михайла Фрідмана придбала контрольний пакет виробника мінеральної води "Боржомі".

Нагадаємо, 8 листопада 2012 року консультант стратегії групи IDS Group Ukraine Микола Кміть заявив про рейдерське захоплення Миргородського заводу мінеральних вод.

У ЗМІ зазначили, що було заарештоване майно заводу мінеральних вод, земельні ділянки та будівлі, яке належать російському олігарху Борису Березовському, а також активи більше десятка фірм та акціонерних товариств в різних українських містах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: