Yahoo! хоче зупинити співробітництво з Microsoft

Середа, 8 травня 2013, 15:57

Гендиректор Yahoo! Марісса Мейер розчарувалася в умовах співпраці з Microsoft і хоче розірвати контракт з пошуковою системою Bing.

За інформацією джерел Wall Street Journal, керівництво Yahoo! вважає, що використання пошукових результатів пошуковика Microsoft не виправдало очікувань, передають "Вести экономика".

Виручка за наданий трафік виявилася нижче встановленої в підписаній в 2010 році угоді. Об'єднання пошукових платформ також не привело до збільшення частки оброблюваних пошукових запитів.

У лютому 2013 року Мейер публічно висловлювала невдоволення результатами співпраці.

Реклама:

"Однією з цілей нашої угоди є збільшення частки на ринку, а не обмін частками один з одним", - заявила вона на конференції з інтернет-технологій, що проводилася групою Goldman Sachs.

Представники Yahoo! і Microsoft не стали розгорнуто коментувати інформацію, що з'явилася, зазначивши, що мають намір продовжувати співпрацю.

Якщо Yahoo! розірве угоду, термін дії якої розрахований на 10 років, то провайдером пошукових послуг може стати Google. У вересні 2012 року голова ради директорів компанії Ерік Шмідт заявляв, що готовий стати партнером Yahoo!.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: