Банк-банкрут Lehman Brothers подав позов до Intel

П'ятниця, 3 травня 2013, 11:33

Інвестиційний банк Lehman Brothers, що збанкрутував у вересні 2008 року, подав позов до Intel, в якому оскаржив угоду на мільярд доларів.

Угода була укладена напередодні банкрутства Lehman Brothers, пише "Лєнта.ру".

У 2008 році Intel домовився з Lehman Brothers про обмін: технологічна компанія вливала мільярд доларів на один з підрозділів банку, а той у відповідь передавав Intel 50,5 млн його акцій.

В якості застави при обміні Lehman Brothers зарезервував мільярд доларів. У документах підкреслювалося, що Intel може зажадати компенсації у разі зриву угоди.

Реклама:

У результаті компанія відмовилася від обміну через два тижні після банкрутства Lehman Brothers, забравши мільярд доларів застави.

У інвестбанку вважають, що таким чином Intel порушила умови угоди.

Крім того, у фінансовій організації підкреслили, що 50,5 млн акцій Intel до кінці вересня 2009 року коштували не мільярд доларів, а тільки 873 млн доларів.

Яку суму Lehman Brothers хоче отримати назад від Intel, не уточнюється. Також невідомо, як на позов відреагували в технологічній компанії.

Як відомо, банкрутство Lehman Brothers стало найбільшим в історії США. З оголошення про банкрутство інвестбанку з активами на 639 млрд доларів почалася гостра фаза фінансової кризи 2008 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: