МОЗ накупило непридатного обладнання на десятки мільйонів

Понеділок, 27 травня 2013, 14:23

У 2011 році МОЗ закупило непридатних для використання інкубаторів для немовлят на 53 млн гривень на підставі підроблених документів.

Такою є відповідь Генпрокуратури на депутатське звернення заступника голови фракції "Батьківщина" Андрія Іванчука, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Як йдеться в документі, у 2010 році компанія VamedEngineering GmbH & CO KG поставила 85 транспортних інкубаторів для немовлят на загальну суму близько 53 млн гривень.

Упродовж червня-липня 2011 року проводилися клінічні випробування цього обладнання в Київському міському пологовому будинку №7.

"Службові особи пологового будинку №7…, достовірно знаючи, що вони непридатні для використання у медзакладах без усунення попередньо виявлених випробуванням недоліків, упродовж червня-липня 2011 року підробили документацію з їх клінічних випробувань, до якої внесли завідомо неправдиві відомості про позитивні результати таких випробувань", - сказано у відповіді ГПУ.

Реклама:

"На підставі підроблених документів державною інспекцією з контролю якості лікарських засобів МОЗ 5.08.2011 проведена державна реєстрація вказаних інкубаторів, медичне обладнання внесено до державного реєстру", - сказано у документі.

На даний час ГПУ відкрила кримінальне провадження за вказаним фактом зловживання службовим становищем посадовцями МОЗу та Кабміну в ході здійснення держзакупівель медичного обладнання. Нині триває досудове розслідування.

Як відомо, у період з 24 травня 2011 року по 14 лютого 2012 року головою МОЗ був Олександр Аніщенко.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: