СКМ Ахметова скоротила прибуток до оподаткування

П'ятниця, 24 травня 2013, 10:49

SCM Limited українського олігарха Ріната Ахметова за підсумками 2011 року скоротила прибуток до оподаткування на 45,6% порівняно з 2011 роком - до 1,757 млрд доларів (у 2011 році - 3,23 млрд доларів).

Про це повідомляється в прес-релізі компанії на підставі консолідованих фінансових показників за минулий рік, підготовлених відповідно до МСФЗ, за результатами аудиту PriceWaterhouseCoopers, пердає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, це дев'ята звітність групи СКМ, складена за МСФЗ і завірена міжнародною аудиторською компанією - цього року звітність була підготовлена, підтверджена і проаудірованной в рекордно короткі терміни - 26 квітень 2013 року, відзначається у прес-релізі.

При цьому уточнюється, що у зв'язку з реорганізацією корпоративної структури СКМ в показники звітності за 2012 рік не увійшли показники банківських активів групи (ПУМБ та АТ "Банк Ренесанс Капітал"), активів, що входять до складу видавничого холдингу "Сегодня Мультимедіа", спортивних активів групи СКМ - ФК "Шахтар" і стадіону "Донбас Арена", а також асоційованих компаній Астеліт і ММДС Україна.

Реклама:

Сумарні витрати з податку на прибуток групи СКМ за 2012 рік склали 506 млн доларів (у 2011 році - 874 млн доларів), валовий дохід групи - 23,47 млрд доларів (у 2011 році - 19,426 млрд доларів).

У прес-релізі також повідомляється, що СКМ в 2012 році інвестувала понад 3 млрд доларів у модернізацію своїх підприємств, у проекти для мешканців міст присутності, а також на проекти в галузі безпеки праці та розвитку співробітників. Такі інвестиції в розвиток були зроблені, незважаючи на зниження прибутку у зв'язку з несприятливою ситуацією на металургійному та енергетичному ринках.

"Незважаючи на складну ринкову кон'юнктуру на основних для нас ринках - металургійному та енергетичному, яка вплинула на зниження прибутку, ми інвестували в модернізацію виробництва більше 2,2 млрд доларів і в соціальні програми понад 800 млн доларів, у тому числі - понад 20 млн доларів - у проекти для мешканців міст", - зазначив гендиректор СКМ Олег Попов.

За його словами, прибуток групи СКМ за 2012 року також ще буде реінвестований в модернізацію виробництва, у розвиток нових напрямів бізнесу і в соціально-значущі проекти.

"Всього в 2013 році на модернізацію ми направимо при найконсервативніших прогнозах не менше 1,5 млрд доларів, тільки на соціально-значущі проекти для жителів міст - не менше 30 млн доларів", - додав гендиректор.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!