МВФ попередив Великобританію про ризики бюджетної економії

Четвер, 23 травня 2013, 09:56

МВФ рекомендує Великобританії знизити негативний ефект від заходів бюджетної економії за рахунок збільшення асигнувань на інфраструктурні проекти, інших заходів щодо стимулювання ділової активності.

Про це йдеться в огляді британської економіки, розміщеному на сайті МВФ, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ключовим ризиком є те, що стійко низьке економічне зростання може постійно негативно впливати на перспективи зростання в середньостроковій перспективі", - йдеться в огляді.

Лондон з 2010 року проводить курс бюджетної економії, що включає в себе скорочення витрат і підвищення податків. МВФ підтримував ці заходи, однак останні коментарі експертів МВФ свідчать про зміну позиції фонду.

Реклама:

В огляді йдеться, що заходи бюджетної економії можуть погіршити ситуацію в економіці. У цій ситуації необхідні кроки з підтримки інфраструктурних проектів, включаючи будівництво соціального житла та модернізацію шкіл, щоб підтримати ділову активність, збереження стимулюючої монетарної політики.

За даними МВФ, рівень інвестицій у країні впав до рівня післявоєнних років, попит залишається низьким, перспективи прискорення в економіці є слабкими.

"Життєво важливим є відновлення динаміки зростання і перебалансування економіки", щоб відновити рівень доходів громадян, забезпечити стабільність держборгу і банківської системи, вважають в МВФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!