Донецькі дорожники "закатають" у автодорогу майже 390 мільйонів

Середа, 22 травня 2013, 09:37

Служба автомобільних доріг у Донецькій області за результатами тендерів уклала низку угод на будівельні роботи по автодорозі Знам’янка - Луганськ - Ізварине на загальну суму 383,78 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Віснику державних закупівель".

Як зазначається, з цієї суми 272,87 млн гривень отримає ПАТ "Південьзахідшляхбуд" на реконструкцію 1,55 км дороги та на будівництво 3,5 км дороги. Будівництво нового полотна обійдеться в середньому по 61,11 млн гривень за км. Також фірма будуватиме транспортну розв’язку на 430-у кілометрі траси.

За останніми даними SMIDA власником фірми "Південьзахідшляхбуд" на 82% ТОВ "Альфадорбуд" Віктора Ящука та на 14% його дочірнє ПАТ "Будівельне управління № 813". Цей же "Альфадорбуд" є співвласником ПАТ "Асфальтобетонний завод "АБ Столичний" - разом із родиною народного депутата від Партії регіонів Сергія Тігіпко.

Реклама:

До кінця 2012 року співвласником "Південьзахідшляхбуду" була корпорація "Золоті ворота" Сергія Самусєва, який був радником Віктора Медведчука, коли той займав посаду першого заступника голови Верховної ради в 2000–2001 роках. Самусєв і вищезгаданий Ящук – бізнес-партнери по ТОВ "Поліс-Інвест". У 2005-2006 роках директором корпорації був Євген Прусенко, новий голова "Укравтодору".

Єдиним конкурентом "Південьзахідшляхбуду" на цих тендерах була Корпорація "Будівельників автомобільних доріг та транспортних споруд "Альтком", яка раніше регулярно отримувала підряди на цю трасу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: