Каськів розповів, коли приїдуть американці для розміщення LNG-терміналу

П'ятниця, 17 травня 2013, 11:49

Фахівці американської компанії Excelerate Energy з 19 по 21 травня 2013 року прибудуть в порт Південний для вивчення можливості розміщення плавучої платформи LNG-терміналу.

Про це заявив глава Держінвестпроекту Владислав Каськів на міжнародній LNG-конференції, передає УНІАН.

"Згідно з підписаною 16 квітня в місті Х'юстон угодою, наступного тижня, з 19 по 21 травня, в порт Південний прибуде технічна група фахівців американської компанії Excelerate ENERGY і польської компанії ILF, що дасть можливість до 10 липня опублікувати технічний звіт про можливість розміщення FSRI-платформи в акваторії порту", - сказав Каськів.

Як повідомлялося, раніше Каськів заявляв, що угода з Excelerate Energy є принциповою, бо на ринку в світі працює лише три компанії, які володіють технологіями з розміщення заводів на морській платформі. І Exelerate Energy займає 2/3 цього ринку. Тому ця угода має критичне значення, хоча інших інвесторів може бути ще десятки.

Реклама:

Excelerate Energy має забезпечити транспортування цієї платформи (для заводу) до кінця 2014 року.

Нагадаємо, 26 листопада 2012 року Держінвестпроект і Excelerate Energy підписали рамкову угоду про співпрацю. Excelerate Energy L.P. розпоряджається найбільшим у світі флотом плавучих LNG-терміналів (9 шт.)

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: