Ліхтенштейн готовий до обміну даними про податкових "ухильників"

Понеділок, 13 травня 2013, 20:34

Ліхтенштейн готовий приєднатися до європейської системи обміну даними про податкових ухильників, але на певних умовах.

Про це заявив прем'єр-міністр Ліхтенштейну Адріан Хаслер, пишуть "Вести економіка".

Як повідомляється, країна готова обмінюватися даними тільки в разі надання можливості "ухильниками" заплатити податки без застосування до них штрафних санкцій.

"Ми готові до переговорів з Брюсселем про розширення обсягів інформацією", - заявив прем'єр-міністр.

Реклама:

Невелика альпійська країна скасувала закони про банківську таємницю чотири роки тому під тиском США та ЄС, які направляли своїх клієнтів в інші офшорні юрисдикції, при цьому змушуючи один з найстаріших банківських центрів поміняти свій імідж.

"Наша країна не податковий рай, Ліхтенштейн - безпечна гавань для інвестицій", - каже Маріо Гасснер, глава Фінансової служби з фінансових ринків. І додає: "У минулому. Клієнти зі своїми грошима приїжджали в Ліхтенштейн, з 2008 року наші фінансові посередники змушені самі приходити до клієнтів".

Європейська країна, яка за розміром складає двадцяту частину штату Рой Айленд, залишається місцем, популярним серед мільярдерів, які реєструють в Ліхтенштейні холдингові компанії та інвестиційні організації та управляють своїми активами.

Як повідомлялося раніше,  доступ до даних з цілого ряду "податкових оазисів" готові надати Німеччині США, Австралія і Великобританія.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: