Чистий прибуток HTC впав на 98%

Понеділок, 8 квітня 2013, 14:08

Чистий прибуток виробника смартфонів HTC Corp в I кварталі 2013 році знизився на 98% до 2,85 млн доларів.

Минулий квартал став найневдалішим з 2004 року, коли компанія почала публікувати звітність, пишуть "Вести економіка".

Як повідомляється, продажі нового смартфонe HTC One виявилися гірше очікувань, як компанія не змогла придбати необхідну кількість відеокамер для пристрою. В результаті постачання HTC One на ринки Європи і США були відкладені на місяць. У результаті виручка впала на 37% до 42,8 млрд тайванських доларів.

У II кварталі ситуація може покращитися: питання з комплектуючими, на думку аналітиків Daiwa Securities, вирішене. Минулого тижня в продаж надійшов HTC First, на який встановлено додаток Facebook Home. Цей апарат може зацікавити фанатів найбільшої соціальної мережі в світі.

Реклама:

В оболонку Facebook Home інтегровані функції соцмережі, що дозволяють легко обмінюватися повідомленнями в Facebook, отримувати повідомлення, "постити" і "лайкати" фотографії і отримувати свіжі новини. Також у HTC First передвстановлено фотосервіс Instagram.

Цього року HTC планує провести широку маркетингову кампанію, щоб підняти рівень продажів. В останньому кварталі минулого року частка HTC на ринку смартфонів скоротилася до 3,1%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: