У Попова вирішили поки не чіпати автокав'ярні

Вівторок, 30 квітня 2013, 12:09

Потенційно небезпечні мобільні кав'ярні поки залишаться на вулицях міста - прибирати їх до розробки нових правил ніхто не має права.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на ДАІ міста Києва.

Згідно з повідомленням, столичне ДАІ може штрафувати власників кавових машин тільки за стоянку в недозволеному місці або проїзд по тротуару.

"З початку року оформлено 130 адмінпротоколів, з них 7 за повторне порушення. Сума штрафів - 255 гривень. Але найчастіше штрафувати... нікого. Інспекторам кажуть: а я не водій, а торговець. Але ж за торгівлю ми штрафувати не можемо", - сказав заступник начальника УДАІ Києва Ігор Опанасенко.

Реклама:

Така ж ситуація і з Департаментом благоустрою КМДА, який, за словами в. о. першого заступника голови КМДА Анатолія Голубченка, повинен буде стежити за такою торгівлею.

"Ми можемо скласти протокол тільки за порушення благоустрою на юрособу (від 850 до 1,7 тис гривень) або фізособу (340-1,360 тис)", - говорить прес-секретар департаменту Владислав Шелоков.

Щоб прискорити процес у мерії вже розробляють нові правила для пересувної торгівлі.

"Ми готуємо проект, з чітким списком документів, необхідних для роботи кав'ярень, у тому числі те, що може бути для них носієм енергії. Потім настане черга для решти "торгівлі на колесах ". Якщо не встигнемо підготувати правила для мобільних кав'ярень до найближчої сесії Київради, то на наступну точно винесемо", - обіцяє Голубченко.

Нагадаємо, як повідомлялося, київська влада хоче заборонити продаж кави з автомобілів.

Як відомо, раніше президент Асоціації мобільних кав'ярень Віталій Бяльський заявляв, що в законодавчій базі немає документа, яким би регулювався цей бізнес, і ні слова про заборону газових балонів в законах теж немає.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: