Рада хоче змінити Податковий кодекс через створення Міндоходів

Четвер, 18 квітня 2013, 16:54

Депутати збираються схвалити зміни до Податкового кодексу у зв'язку з проведенням адміністративної реформи.

За проект закону в першому читанні №2833, ініціатором якого є "регіонал" Віталій Хомутиннік, проголосувало 234 депутати.

У записці до проекту закону сказано, що метою прийняття цього законопроекту є узгодження положень Податкового кодексу зі змінами, що відбулися в системі центральних органів виконавчої влади, зокрема, утворенням Міндоходів, визначення законодавчих умов належного функціонування загальної системи адміністрування податків, зборів та єдиного соціального внеску.

"Запровадження норм законопроекту сприятиме гармонійному кореспондуванню правових норм, усуненню правових колізій та забезпеченню умов для належного функціонування у загальній системі держуправління органів доходів і зборів, виконанню покладених на них законом функцій і повноважень, забезпеченню своєчасності та повноти сплати податків, зборів", - сказано у записці.

Реклама:

Як повідомлялося, нещодавно президент Віктор Янукович видав указ про "Міністерство доходів і зборів України".

Як відомо, 24 грудня 2012 року президент підписав указ про реорганізацію Державної податкової служби та Державної митної служби в Міністерство доходів і зборів.

Міністром доходів і зборів був призначений Олександр Клименко, який раніше обіймав посаду голови Податкової служби.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!