Вірменія хоче, щоб Європа дозволила виробляти коньяк

Вівторок, 16 квітня 2013, 17:34

Єреван намагається домовитися з ЄС про збереження за вірменськими виробниками права називати свій бренді коньяком.

Про це заявив заступник міністра економіки Вірменії Гарегін Мелконян, передає "Лєнта.ру" з посиланням на агентство AKRA.

За його словами, переговори про збереження у Вірменії найменування "коньяк" ведуться в рамках угоди про вільну торгівлю між країнами.

Мелконян зазначив, що вірменське населення сприймає місцевий бренді насамперед як коньяк, а традиції виготовлення цього напою мають довгу історію в кавказькій країні.

Реклама:

Мелконян повідомив, що Єреван хоче зберегти в тому числі найменування "шампанське", проте це питання є не настільки "чутливим" для Вірменії, як ситуація з коньяком.

Євросоюз намагається захистити права на використання найменування "коньяк", які прописані в декретах 1 травня 1909 та 30 листопада 1938 років.

Ці документи закріплюють найменування "коньяк" за міцними спиртними напоями, виготовленими методом дистиляції виноградних вин в певних регіонах Франції.

Відповідно до законів про контроль найменувань за походженням, бренді, вироблений в інших районах Франції або інших державах, називатися коньяком не може.

За 2012 рік виробництво коньяку у Вірменії зросло більш ніж на 20% до 18,48 мільйона літрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: