Кабмін пропонує Раді дозволити УБРР надавати держгарантії

Четвер, 7 березня 2013, 14:00

У ВР зареєстрований законопроект, який передбачає доповнити можливим напрямом надання держгарантій у 2013 році за зобов’язаннями ПАТ "Український банк реконструкції та розвитку".

Про це йдеться у законопроекті №2476, автором якого виступає Кабмін, повідомляє сайт Парламенту.

Згідно із пояснювальною запискою, законопроект розроблено з метою доповнення напрямів надання у 2013 році держгарантій за зобов’язаннями ПАТ "Український банк реконструкції та розвитку" та звільнення "Укравтодору" і головних розпорядників бюджетних коштів (за рішенням Кабміну від зобов’язання надавати майнове або інше забезпечення виконання зобов’язань за держгарантіями та вносити плату за надання держгарантій, оскільки зазначені органи влади розпоряджаються виключно державним майном, а будь-які видатки здійснюються за наявності відповідного бюджетне призначення.

Як відомо, раніше міністр економічного розвитку Ігор Прасолов зазначив, що Держбанк розвитку створюється для того, щоб дати в економіку "довгі гроші" з низькими процентними ставками.

Реклама:

За словами  першого віце-прем'єра Сергія Арбузова, це буде банк першого рівня, який надає ресурси комерційним банкам, щоб ті видавали довгострокові кредити на модернізацію.

Арбузов зазначив, що банк, який займеться фінансуванням пріоритетних проектів і галузей буде створений на базі нині діючої фінансової установи - Українського банку реконструкції та розвитку.

Нагадаємо, на розширеному засіданні уряду 27 лютого Кабінет міністрів прийняв Держпрограму активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки. Держбанк розвитку розглядається Кабміном як один з інструментів реалізації програми.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: