У IFC кажуть, що готові інвестувати в Україну, але все залежить від влади

Субота, 30 березня 2013, 16:51

Міжнародна фінансова корпорація готова забезпечити надходження в Україну інвестицій в обсязі декількох мільярдів доларів щорічно.

Про це в інтерв'ю ZN.UA розповів глава IFC Цзінь-Юн Цай.

"Дуже велика, можна сказати, величезна кількість інвесторів застигли в очікуванні зміни регуляторного середовища, бізнес-клімату в Україні. Вони готові прийти в країну зі своїми інвестиціями", - говорить він.

За його словами, якщо в минулому році IFC інвестувала в Україну близько 160 млн доларів, то в 2013 році розглядаються вкладення у більшому обсязі - 300 млн доларів.

Реклама:

"У нас є бажання і можливість робити набагато більше, ніж зараз. Я не готовий назвати вам точну цифру, але разом з нашими партнерами ми могли б забезпечити інвестиції в Україну в обсязі декількох мільярдів доларів щорічно", - заявив Цзінь-Юн Цай.

Однак, підкреслює він, далеко не все залежить від МФК, набагато більше залежить від того, що буде зроблено для вирішення проблем регуляторного середовища, і, відповідно, як буде реалізований потенціал української економіки.

"Ми хочемо і можемо зробити значно більше для вашої країни, однак все залежатиме від того, які рішення тут будуть прийматися і як вони будуть реалізовуватися", - говорить керівник МФК.

Він зазначає, що Україна має величезний потенціал, але як її позиції на міжнародній арені, так і сприйняття в очах міжнародних організацій залежить від того, які рішення будуть прийняті українським урядом для розвитку підприємницького середовища та економіки в цілому.

"Ваша країна володіє величезними ресурсами, і за умови поліпшення бізнес-клімату ці ресурси можуть зіграти дуже важливу роль для розвитку економіки, а також збільшення її ролі та поліпшення конкурентних позицій на світовій арені", - резюмує фінансист.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!