Австралійський долар мають у своїх резервах 34 центробанки світу

Неділя, 3 березня 2013, 15:54

На настійне прохання Bloomberg у вільному доступі з`явився звіт Резервного банку Австралії, який свідчить, що 34 центральних банки по всьому світу тримають австралійський долар (ауссі) у своїх валютних резервах.

Офіційно про додавання ауссі в свої валютні резерви повідомили лише 16 країн, пише "Pro Finance".

Останніми до цього списку в другій половині 2012 року примкнули Словаччина і Словенія.

Новачками не офіційного списку власників австралійського долара (18 країн) стали Китай, Франція, Індія, Південна Корея, Таїланд і ПАР.

Реклама:

Також документ Резервного банку Австралії говорить про те, що більшість розрахункових моделей, у тому числі внутрішні моделі і моделі розрахунку за методикою МВФ свідчать про те, що курс австралійської валюти є завищеним на величину від 4% до 15%.

Минулого тижня глава Центробанку Австралії Гленн Стівенс сказав, що курс ауссі є трохи завищеними з урахуванням зниження цін на експортні товари, однак перш ніж розглядати можливість інтервенцій на валютному ринку курс повинен опинитися в статусі "надмірно високого".

Ринок свопів з імовірністю 75% оцінює шанс зниження процентної ставки Резервного банку Австралії до 2,75% до червня 2013 року.

Попит іноземних центральних банків на австралійські державні облігації є ключовим фактором, який не дозволяє австралійській валюті дешевшати.

Також важливу роль відіграло рішення Центробанку Швейцарії обмежити мінімально допустиме значення курсу євро/франк на рівні 1,2000, що знизило привабливість свіссі, як резервної валюти.

Австралія має низький рівень держборгу, стандартну монетарну політику і низький інфляційний ризик, тому її облігації настільки привабливі.

Як відомо, Нацбанк України також тримає австралійський долар у своїх валютних резервах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: