МАУ візьме в лізинг п'ять Boeing-737

Четвер, 28 березня 2013, 08:58

До кінця року Міжнародні авіалінії України візьмуть до флоту п'ять середньомагістральних Boeing-737.

Про це заявив виконавчий віце-президент по стратегії і розвитку МАУ Євгеній Трескунов, пише "Комерсант-Україна".

"Їх число може досягти і шести літаків, які будуть поставлені до травня", - уточнила корпоративний прес-секретар авіакомпанії Євгенія Сацька.

Як пише видання, так активно розширювати флот МАУ необхідно, щоб обслужити нові рейси. З 31 березня компанія відкриває десять нових напрямків в Росію, країни Середньої Азії, Східної та Північної Європи, Кавказу і Закавказзя. Перевізник зумів отримати призначення на всі маршрути "АероСвіту", включаючи далекомагістральні.

Реклама:

Згідно з повідомленням, ринкова вартість лізингу нового Boeing 737-800 NG складає близько 240 тис доларів на місяць, говорить незалежний експерт Олександр Ланецький.

Лізинг старого Boeing 737-500 може становити близько 70 тис доларів в місяць і приблизно стільки ж за ремонт. Але невідомо, чи отримали МАУ свої літаки за ринковою ціною.

За даними учасників ринку, близько 15 літаків "АероСвіту" (всього їх на кінець 2012 року було 29) через зарубіжні лізингові компанії належать співвласникові авіакомпанії Ігорю Коломойському. Джерела видання стверджували, що судна будуть передані МАУ за ціною, вигідною Коломойському.

МАУ мають призначення та на далекомагістральні рейси. Але в компанії поки не мають наміру брати під флот відповідні літаки. Євген Трескунов відзначає, що це "дуже велика інвестиція".

Як відомо, за даними ЗМІ, "МАУ" придбана українським олігархом Ігорем Коломойським, і вже розпочався процес передачі прав на здійснення рейсів від скандального "Аеросвіту", який знаходиться в процесі банкрутства, на користь "МАУ", що не встигла зіпсувати репутацію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: