Bank of Cyprus просить владу ввести податок на депозити

П'ятниця, 22 березня 2013, 14:53

Найбільша на Кіпрі фінансова організація - Bank of Cyprus - звернулася до уряду країни з проханням повернутися до ідеї введення одноразового збору з рахунків в місцевих банках.

Про це пише "Лєнта.ру" з посиланням на Agence France-Presse.

Як зазначив голова правління Bank of Cyprus Андреас Артеміс, членам парламенту потрібно зрозуміти, що відкладати ухвалення подібного збору з рахунків, що перевищують сто тисяч євро, далі неможливо. Він попередив, що в іншому випадку банківську систему Кіпру чекає колапс.

До прохання Bank of Cyprus приєднався ще один великий банк Кіпру - Popular Bank (Laiki Bank). Представники останнього вважають, що введення збору стане мірою болючою, але необхідною для виживання місцевих кредитних організацій.

Реклама:

Про те, що кіпрський уряд повторно розгляне можливість запровадження спеціального податку на банківські рахунки, повідомляють також The Guardian і Dow Jones Newswires з посиланням на неназвані джерела.

За даними ЗМІ, тепер влада планує взагалі не чіпати вклади на суму менше ста тисяч євро, а з решти все ж списати частину коштів.

Спочатку передбачалося, що з невеликих рахунків буде знято 6,75% від загальної суми, а з суми що перевищує сто тисяч євро - 9,9%. Проте 19 березня парламент Кіпру одноголосно проголосував проти такої міри. Пізніше в уряді намагалися пом'якшити умови нового податку, але в підсумку від нього було вирішено взагалі відмовитися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: