НБУ визначив, кому можна приймати готівку для переказів

П'ятниця, 15 березня 2013, 18:18

Нацбанк заборонив комерційним агентам банків та ліцензованим небанківським фінустановам передавати іншим особам свої повноваження щодо здійснення операцій з прийому готівки для подальшого переказу.

Постановою НБУ №42 від 12 лютого 2013 року визначається перелік тих, хто може здійснювати операції з прийому готівки в гривнях для подальшого їх переказу за допомогою платіжних пристроїв і через пункти прийому готівки, передають "Українські новини".

Зокрема такі операції можуть здійснювати банки, комерційні агенти банків, які уклали агентські договори з банками та небанківські фінансові установи, які отримали ліцензію на переказ коштів і є платіжними організаціями та/або учасниками платіжної системи.

При цьому НБУ забороняє комерційним агентам банків та ліцензованим небанківським фінустановам передавати повноваження іншим особам з прийому готівки для подальшого переказу.

Реклама:

Документ зобов'язує банки та небанківські фінустанови привести свою діяльність у відповідність до вимог цієї постанови до 1 червня 2013 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!