Азаров затвердив новий порядок реєстрації іноземних інвестицій

Вівторок, 12 березня 2013, 14:52

Кабмін затвердив новий порядок держреєстрації іноземних інвестицій, що визначає процедуру подання документів, їх розгляду та здійснення держреєстрації іноземних інвестицій та її анулювання.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономторгівлі.

Згідно із повідомленням, за цим документом, державна реєстрація іноземних інвестицій та її анулювання здійснюються у семиденний строк з дня подання іноземним інвестором документів. Для того, аби здійснити процедуру, інвестор-заявник подає органу державної реєстрації пакет необхідних документів.

"Орган державної реєстрації протягом семи днів розглядає подані документи і приймає рішення про реєстрацію іноземних інвестицій або про відмову в їх реєстрації", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як зазначається, іноземні інвестиції вважаються зареєстрованими, коли органом держреєстрації інформаційному повідомленню присвоєно реєстраційний номер, а у журнал обліку вноситься відповідний запис. Перший примірник інформаційного повідомлення повертається заявникові як підтвердження факту держреєстрації іноземних інвестицій, другий - надсилається до Мінекономторгівлі, а третій - залишається в органі держреєстрації.

Державна реєстрація іноземних інвестицій діє протягом усього періоду використання інвестицій.

Якщо відбулась зміна власника, то здійснюється перереєстрація таких інвестицій, для чого скасовується попередня реєстрація і вживаються заходи щодо нової.

У разі вилучення (репатріації) іноземних інвестицій держреєстрація підлягає анулюванню, для чого заявник подає письмове повідомлення про вилучення (репатріацію) іноземних інвестицій; інформаційне повідомлення про проведену держреєстрацію іноземних інвестицій та довідку територіального органу Міндоходів про сплачені іноземним інвестором в Україні податки.

Нагадаємо, у 2012 року іноземними інвесторами було вкладено в економіку України 6,013 млрд доларів прямих інвестицій (акціонерного капіталу). 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!