Феросплавні заводи Коломойського відновили роботу

П'ятниця, 1 березня 2013, 19:14

ПАТ "Стаханівський завод феросплавів" та ПАТ "Запорізький завод феросплавів" 1 березня 2013 року відновили роботу.

Про це йдеться у повідомленні на сайті уряду.

У Кабміні нагадали, що на виконання доручення президента у лютому 2013 року уряд та електрометалургійні підприємства підписали меморандум про порозуміння.

"Це меморандум партнерства, коли зобов'язання сторін взаємні. Уряд, на доручення президента, пішов назустріч підприємствам, забезпечивши їм можливість купувати електроенергію за спеціальною ціною, а Стахановський і Запорізький феросплавні заводи, у свою чергу, зобов'язалися зберігати робочі місця та залучити значні інвестиції для модернізації", - сказав прем’єр-міністр Микола Азаров.

Реклама:

В уряді зазначили, що підприємства зобов’язуються забезпечити загальне споживання електроенергії на технологічні потреби металургійного виробництва у період дії меморандуму в обсягах не менше 900 млн кВт/год – на "Стахановський завод феросплавів" та 1500 млн кВт/год – на "Запорізький завод феросплавів".

"Підприємства беруть на себе низку соціальних зобов'язань: відновити робочі місця, не мати заборгованості з зарплати й забезпечити її підвищення", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, виробництвом феросплавів (використовуються при виплавці сталі) в Україні займаються Нікопольський завод феросплавів, Стахановський феросплавний завод та Запорізький завод феросплавів.

Всі ці заводи підконтрольні групі "Приват" Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

Вони контролюють все виробництво феросплавів в Україні - від видобутку сировини до виробництва готової продукції і до реалізації її українським металургам та експорт.

В тому числі вони контролюють 58,23% внутрішнього ринку феросилікомарганцю, 61,3% феромарганцю і 67,73% феросиліцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: