Акціонери біржі ПФТС призначили голову правління

Понеділок, 4 лютого 2013, 13:34

Конфлікт між акціонерами фондової біржі ПФТС вичерпаний.

Наглядова рада майданчика 1 лютого 2013 року призначила головою правління Ігоря Селецького, який виконував ці обов'язки півроку, пише "Комерсант-Україна".

Одноголосним рішенням представників акціонерів головою правління біржі був призначений Ігор Селецький, повідомив голова наглядової ради ПФТС Олександр Потьомкін. З ним буде підписано контракт на один рік.

Ігор Селецький з 1997 року працював в асоціації ПФТС, яка і створила цей майданчик.

Реклама:

Вакансії членів правління також закриті: ними стали Богдан Лупій та Сергій Данов, який є першим заступником голови правління "Української біржі".

Олександр Потьомкін повідомив, що Сергій Данов покине "Українську біржу", оскільки не може суміщати посади.

"Московська біржа" контролює 50% +1 акцій ПФТС і 43% - "Українській біржі".

Обрання правління фактично означає припинення конфлікту між акціонерами ПФТС.

Нагадаємо, 9 серпня 2012 року "Московська біржа" спробувала призначити керівником майданчика заступника голови "Української біржі" Євгена Комісарова.

Однак зробити це не вдалося. Після цього міноритарні власники біржі висунули альтернативну пропозицію - призначити керівником ПФТС екс-главу Всеукраїнського депозитарію цінних паперів Миколу Швецова.

Але на наступному засіданні наглядової ради 11 вересня не було ухвалено жодних рішень - був відсутній необхідний кворум.

За словами Потьомкіна, рішення наглядової ради - це вирішення конфлікту, після чого відносини акціонерів перейдуть у площину партнерських.

"Те, що воно (рішення) було прийнято усіма членами наглядової ради, і не було жодного голосу "проти" або "утримався", говорить про те, що між акціонерами більше немає розбіжностей", - додав Потьомкін.

"Конфлікт не пішов на користь біржі. Але те, що вдалося сформувати правління, безумовно, є позитивним чинником", - вважає член наглядової ради ПФТС Дмитро Золотько.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: