Клименко похвалився зростанням зборів ПДВ

Неділя, 10 лютого 2013, 15:03

Ліквідація застосовуваних для ухилення від сплати ПДВсхем призвела до зростання зборів цього податку в 2012 році на 15,4%.

Про це в інтерв'ю ZN.UA повідомив міністр доходів і зборів України Олександр Клименко.

При цьому, запевнив він, добросовісні платники "не відчули ніякого тиску".

"Впроваджені нами сучасні методи моніторингу дозволили відмовитися від тотальних перевірок і обчислювати порушників дистанційно", - підкреслив Клименко.

Реклама:

Що стосується автоматичного відшкодування ПДВ, то в цьому режимі в 2012 році було виплачено 50,4% загальної суми відшкодування ПДВ за минулий рік, повідомив Клименко.

"Приблизно в півтора рази виросла як сума автоматичного відшкодування (з 15,9 млрд гривень до 23,3 млрд), так і кількість її одержувачів - з 326 до 500", - уточнив показники міністр доходів і зборів.

"На нинішній рік ми запланували спрощення ще ряду процедур адміністрування ПДВ, що дозволить продовжити поетапне підвищення рівня його автоматичного відшкодування", - повідомив глава фіскального відомства.

"Так, ми не заперечуємо існування проблеми ПДВ, але активно над нею працюємо. І можу сказати, що на сьогодні в уряду є чітке розуміння вирішення цього болючого для бізнесу питання", - підсумував Клименко.

Як відомо, одним із зобов'язань України перед МВФ є обіцянка довести відшкодування ПДВ "автоматом" мінімум до 70% від усього обсягу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: