Росіяни зацікавлені у запуску Одеського НПЗ

Понеділок, 28 січня 2013, 10:24

"Лукойл" веде переговори з українським урядом, щоб зняти технічні перешкоди для запуску Одеського нафтопереробного заводу, який належить компанії.

Про це повідомив президент російської компанії Вагіт Алекперов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні виникають питання, що труба заповнена азербайджанською нафтою. Тобто повинні бути дозволені технологічні питання, які ми обговорюємо з урядом України. І буде завод запущений, якщо вирішаться ці питання", - сказав Алекперов у Давосі.

Алекперов додав, що необхідна також сприятлива кон'юнктура світового ринку.

Реклама:

"Ми сьогодні український переробник, ми зацікавлені, щоб українська нафтопереробка стабільно працювала", - підкреслив президент компанії.

За його словами, підвищення імпортних мит на нафтопродукти, лобійовані іншими нафтопереробниками, для "Лукойл" не настільки важливо.

Він додав, що такий крок може призвести до зростання ціни нафтопродуктів на українському ринку, так як НПЗ в країні не працюють.

В свою чергу, віце-прем'єр Юрій Бойко повідомив, що уряд також зацікавлений у запуску вітчизняної нафтопереробки.

"Ми будемо сприяти цьому і в будь-якому випадку створимо всі умови, щоб вітчизняна нафтопереробка запрацювала. Конкретні кроки будуть найближчим часом", - сказав він, в той же час не уточнивши деталі.

Віце-прем'єр також додав, що як і раніше розглядається питання про доцільність продажу держчастки в найбільшій українській нафтовидобувній компанії "Укрнафта".

Нагадаємо, Одеський НПЗ був зупинений у жовтні 2010 року у зв'язку з економічною ситуацією, що склалася на ринку нафтопродуктів в Україні, а також із зміною схеми поставок нафти.

Одеський НПЗ експлуатує "Лукойл-Одеський НПЗ", що входить до групи компаній "Лукойл" (Росія).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!