Меркель допускає списання частини боргу Греції

Понеділок, 3 грудня 2012, 20:23

Канцлер Німеччини Ангела Меркель не виключає можливості, що Німеччина погодиться на списання частини грецького боргу, якщо Греція зможе домогтися профіциту бюджету.

Про це вона заявила в інтерв'ю Bild am Sonntag, передають "Вести Економіка".

"Якщо Греція в один прекрасний день зможе розраховувати тільки на свій дохід і не буде збільшувати борг, то ми повинні будемо подивитися на цю ситуація і оцінити її", - сказала Меркель.

Вона зазначила, що це не відбудеться раніше 2014 або 2015 року, якщо все буде йти за планом.

Реклама:

"Позитивний зсув в питаннях боргового навантаження Греції, яка викликала боргову кризу в Європі три роки тому, говорить про те, що інші країни вважають можливість розпаду єврозони при виході Греції цілком вірогідним", - йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що минулого тижня депутати Бундестагу підтримали зниження вимог до Греції для видачі кредитного траншу обсягом 44 млрд євро. Якщо до цього держборг вимагали знизити протягом 10-ти років зі 190% до 120% ВВП, то тепер планка встановлена ​​на рівні 124%. Також Афінам буде дозволено провести зворотний викуп своїх облігацій із суттєвою знижкою: кожен євро обійдеться владі всього в 35 центів.

Питання про "разморожування" траншу для Греції було відкладене до 13 грудня.

Згідно з офіційною заявою Єврогрупа вирішила, що необхідні елементи для схвалення чергового траншу допомоги Греції вже є. Його розмір складе 43,7 млрд євро: 10,6 млрд євро для фінансування бюджету і 23,8 млрд євро у вигляді облігацій EFSF для рекапіталізації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!