Фірташ збирається купити Запорізький титано-магнієвий комбінат

Понеділок, 10 грудня 2012, 20:19

Компанії Tolexis Trading Ltd (Кіпр) і Luxembourg Company of Metals & Alloys SA (LCMA, Люксембург) візьмуть участь у конкурсі з відбору недержавних учасників для ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат" (ЗТМК).

Про це повідомили у Фонді державного майна, передає "Інтерфакс-Україна".

Tolexis Trading є власником двох компаній, що входять до Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа, - ТОВ "Міжрічинський гірничо-збагачувальний комбінат" і "Валки-Ільменіт" (обидва - Іршанськ, Україна).

LCMA, згідно із інформацією на її сайті, заснована в 1996 році Ігорем Туркіним і є мажоритарним власником російського виробника злитків титану і його сплавів ТОВ "Ступінская титанова компанія".

Реклама:

Як повідомлялося, Фонд держмайна 7 листопада оголосив конкурс з відбору інвесторів для ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат".

"Однією з умов конкурсу є внесення переможцем конкурсу до закінчення першого року з дня держреєстрації товариства внеску до статутного капіталу 688,85 млн гривень", - повідомили тоді у фонді.

Олігарх Дмитро Фірташ, власник Group DF, неодноразово заявляв про необхідність створення державно-приватного холдингу в титановій галузі країни.

У 2010 році ця компанія оцінювала потенційний обсяг своїх інвестицій в титанову промисловість України в розмірі 2-2,5 млрд доларів.

Серед об'єктів для інвестування був названий і "ЗТМК".

У березні 2012 року президент Віктор Янукович під час відвідин Запоріжжя заявив, що є приватний інвестор, який готовий вкласти 700 млн доларів у "ЗТМК".

Запорізький титано-магнієвий комбінат - єдиний в Україні та Європі виробник металевого губчастого титану.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: