Для постраждалих від урагану в США виділили більше 100 мільйонів

Неділя, 4 листопада 2012, 10:18

Влада США виділила більше 107 млн доларів для постраждалих від урагану "Сенді", передусім у штатах Нью-Йорк та Нью-Джерсі.

Про це 3 жовтня повідомило Федеральне агентство США з надзвичайних ситуацій, передає "Укрінформ".

"Понад 122 тис осіб зареєструвалися для отримання допомоги при стихійних лихах, і виділення більше 107 млн доларів уже затверджено", - йдеться у повідомленні.

Майже три чверті від загальної суми - 75 млн доларів - припадає на штат Нью-Йорк, де заявки на отримання допомоги подали 69 тис жителів.

Реклама:

31 млн доларів отримають у Нью-Джерсі, в якому кількість заявників становить 49 тис осіб.

368 тис доларів надійдуть до штату Коннектикут, звідки надійшло 2,4 тис звернень по допомогу.

Кількість заявок продовжує зростати відповідно до того, як відновлюється енергопостачання у найбільш постраждалих районах.

Агентство з надзвичайних ситуацій працює як єдине вікно від 14 федеральних інституцій, відповідальних загалом за 72 програми, за якими апліканти можуть кваліфікуватися на надання допомоги у випадку стихійних лих.

Зокрема, вони включають програму ваучерів на проживання у готелях для тих, чиї будинки були сильно пошкоджені внаслідок урагану.

За даними на 2 жовтня, кількість тих, хто ще перебував в укриттях, перевищувала 18 тис осіб.

Відкриті також програми надання кредитів за низькими процентними ставками для ремонту житлових чи офісних приміщень, а також на придбання нової нерухомості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: