У МВС кажуть, що наркотики стали доступні в навчальних закладах

П'ятниця, 30 листопада 2012, 16:58

Наркотики стали доступні в навчальних закладах.

Про це на конференції заявив головний оперуповноважений Управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків МВС Віктор П'ятницький, передають "Коментарі".

За його словами, з початку 2012 року в Україні зафіксовано 144 тис наркозалежних, 2 тис з яких виявилися неповнолітніми.

Також він зазначив, що за статистикою МВС, найбільша кількість наркоманів зафіксована в Дніпропетровській, Донецькій, Луганській, Одеській, Чернігівській, Черкаській областях та в місті Києві.

Реклама:

Крім того оперуповноважений сказав, що 74% наркозалежних ніде не працюють і не навчаються, майже 2% - це учні технікумів та ПТУ, 0,4% - студенти вузів.

Також представник МВС заявив, що в 2012 році за злочини, пов'язані з наркотиками, було притягнуто до відповідальності 29 тис осіб, більше 1% з яких неповнолітні.

"У 2012 році міліція виявила 448 випадків схиляння до вживання наркотиків. 6 тис торговців наркотиками притягнуто до кримінальної відповідальності", - сказав П'ятницький.

Особливу стурбованість правоохоронців, підкреслив П'ятницький, викликає те, що кількість наркозалежних щорічно поповнюється за рахунок молоді.

Чиновник підкреслив, що наркотики стали доступні в навчальних закладах, і закликав прикладати більше зусиль для профілактики наркоманії серед молоді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: