"Чорноморнафтогаз" збільшив видобуток газу на 14,8%

Субота, 3 листопада 2012, 14:05

За січень-жовтень поточного року державне акціонерне товариство "Чорноморнафтогаз" збільшило видобуток природного газу в порівнянні з аналогічним періодом 2011 року на 14,8% або 122 млн кубометрів.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Зростання видобутку забезпечено за рахунок активних робіт на шельфі: до облаштування Штормового і Архангельського родовищ, капітального ремонту свердловин на Голіцинському родовищі.

Завдяки можливостям високотехнологічних СПБУ (перша з них – "Петро Годованець" почала роботу 1 червня, друга приступить до роботи в грудні цього року) планується довести видобуток газу в 2012 році до 1,17 млрд кубометрів, а в 2013 році - до 1,65 млрд кубометрів.

Реклама:

Збільшити видобуток газу планується за рахунок продовження освоєння Одеського і Безіменного родовищ газу з використанням високотехнологічних СПБУ.

Нагадаємо, в 2011 році на виконання доручень президента України, Кабміну щодо збільшення вітчизняного видобутку нафти і газу за фінансової підтримки НАК "Нафтогаз України" ДАТ "Чорноморнафтогаз" облаштувало два діючих родовища Голіцинське і Архангельське.

У 2012 році завершується облаштування родовищ Штормове і Архангельське, вводяться в експлуатацію нові - Одеське і Безіменне родовища природного газу на шельфі Чорного моря.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!