Порошенко поїде домовлятися з Росією про труби Пінчука

Понеділок, 26 листопада 2012, 20:49

Міністр економіки Петро Порошенко збирається до Москви, щоб домовитися про поставки українських труб на російський ринок.

Про це він заявив на брифінгу, передає "ЛігаБізнесІнформ".

Порошенко зазначив, що під час його візиту відбудеться перше засідання групи з питань торговельного діалогу між урядом України та Євразійською економічною комісією Митного союзу.

За його словами, обговорюватимуться питання ліквідації захисних бар'єрів, які існують між Україною та Митним союзом, і реалізації домовленості про нульовий варіант, при якому українські товари безперешкодно будуть поставлятися на територію Митного союзу і навпаки.

Реклама:

"Друге питання - ми ведемо переговори про продовження режиму доступу українських труб на російський ринок і вважаємо, що до післязавтра наша делегація отримає необхідні повноваження для того, щоб до кінця року завершити переговори за режимом доступу", - сказав він.

Порошенко також додав, що судячи з тих переговорів, які він вже провів, і судячи з реакції російської сторони, прогноз оптимістичний.

Він зазначив, що досягнення таких домовленостей надзвичайно важливо з точки зору підтримки валютної стабільності та стабільності платіжного балансу.

Нагадаємо, компанія "Інтерпайп" - міжнародна вертикально-інтегрована трубно-колісна компанія, яка входить в десятку найбільших у світі виробників безшовних труб і є третім за величиною виробником суцільнокатаних залізничних коліс в світі.

Як відомо, "Інтерпайп" контролюється українським олігархом Віктором Пінчуком.

Як повідомлялося, нещодавно ЄС знизив антидемпінгові мита на імпорт безшовних труб для 2 заводів "Інтерпайпу" з 17,7% до 13,8%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: