Українців лікують "фальсифікатами"

П'ятниця, 16 листопада 2012, 16:51

Для 47 найменувань з вилучених ліків,  лабораторіями з контролю якості лікарських засобів Держлікслужби підтверджені ознаки фальсифікації.

Про це заявила перший заступник голови Держслужби з лікарських засобів Інна Демченко, повідомляє прес-служба РНБО.

"47 найменувань з вилучених ліків,  лабораторіями з контролю якості лікарських засобів Держлікслужби вже були підтверджені ознаки фальсифікації. Серед фальсифікованих ліків - таблетовані та ін’єкційні форми лікарських засобів", - сказала Демченко.

За її словами, фальсифікатами виявилися найбільш рекламовані та споживані населенням України препарати, як, наприклад, "Енап" "КРКА" (Словенія), "Анаферон" дитячий, "Імпаза" ("Матерія Медіка", РФ), "Уролесан", (Корпорація "Артеріум", Україна) "Кетанов" ("Ранбаксі", Індія), "Темпалгін" ("Софарма", Болгарія,) "Ротокан" ("Лубнифарм", Україна), "Доларен" ("Наброс", Індія), "Баралгетас" ("Югоромедія", Сербія), "Етанол 96" (Кілафф, Україна).

Реклама:

"Цих 47 найменувань ліків певної серії, які є фальсифіковані, вилучені з обігу і їх буде утилізовано. Триває робота з перевірки решти вилучених ліків", - сказала Демченко. 

Як відомо, з 1 січня з українських аптек може зникнути 136 лікарських препаратів, що не мають аналогів на українському ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!