Банки в Україні погано скорочують проблемні кредити - Fitch

Понеділок, 8 жовтня 2012, 12:19

Поки що українським банкам не вдалося добитися прогресу в скороченні обсягів проблемних кредитів, частка яких у портфелі банків залишається на рівні 45-50%.

Про це йдеться в коментарі агентства Fitch, передає УНІАН.

"За нашими спостереженнями, банки поки що показали незначний прогрес у цьому аспекті і загальний рівень проблемних кредитів, за нашою оцінкою, становить у середньому 45-50% суми кредитів на балансах банків, включаючи 20% "непрацюючих" кредитів і 25-30% "потенційно проблемних" кредитів", - заявили в Fitch.

У рейтинговому агентстві зазначають, що списання проблемних кредитів поки що було неістотним, хоча у банків є така можливість з урахуванням наявних резервів.

Реклама:

На думку Fitch, для ефективного управління проблемною заборгованістю банками потрібна відповідна інфраструктура – наявність відповідних підрозділів в організаційній структурі банків або незалежних професійних учасників ринку, що займаються збиранням боргів.

"Поки що ці механізми, на нашу думку, недостатньо задіяні. Також слід зазначити, що стягнення і реалізація застав як і раніше залишається досить складним і тривалим процесом, що також уповільнює темпи зниження рівнів проблемних активів у секторі", - зазначили у агентстві.

Нагадаємо, за даними НБУ, обсяг простроченої заборгованості за кредитами українських банків на 1 вересня становив 76,614 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: