Податкова збирається працювати з платниками дистанційно

Понеділок, 8 жовтня 2012, 09:41

Податкова хоче прискорити процес переходу підприємців від паперового документообігу до електронного.

З 2013 року платникам буде запропонований інтернет-сервіс, що дозволяє отримувати податкові консультації до проведення перевірок і сплати податків, пише "Комерсант-Україна".

У ДПС підготували концепцію створення "Електронного кабінету платника податків" (ЕКПП), яким платники зможуть користуватися на добровільній основі.

Спочатку цей сервіс призначався лише підприємствам, які обслуговуються в центральному офісі, що працює з великим бізнесом.

Реклама:

Завдання ЕКПП - у наданні безкоштовних електронних послуг з оперативного дистанційного обміну інформацією з ДПС.

Система складається з чотирьох елементів.

Послуга "Інформаційний сервіс" дозволяє працювати з індивідуальним податковим календарем в режимі інформування про терміни подачі звітності, податкових накладних, сплати податків, про виявлені помилки з можливістю їх виправлення.

Сервіси "Розрахунки з бюджетом" і "Спілкування з ДПС" дозволять платити податки, збори, платежі в бюджет за допомогою інтернет-банкінгу, розраховувати пеню і здійснювати офіційну переписку з податківцями, замовляти та отримувати довідки.

Останній сервіс "Податкова звітність" передбачає подачу декларацій в електронному вигляді.

За даними ДПС, цією послугою користуються 95% платників ПДВ.

Ці послуги будуть впроваджуватися поступово протягом 2013 року, але вже з 1 грудня поточного року розпочнеться реєстрація платників.

У свою чергу бізнес побоюється можливих ризиків втрати або спотворення поданої інформації, а також несанкціонованого використання даних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: