Авіаційну галузь звільнять від мита

Четвер, 4 жовтня 2012, 10:59

У Раді зареєстрований законопроект, яким до 2016 року пропонується скасувати мита на ряд товарів, що ввозяться в Україну для потреб авіабудівників.

Про це повідомляє агентство "ЛігаБізнесІнформ".

Згідно з повідомленням, автором проекту виступив депутат від Партії регіонів, голова ради директорів найбільшого виробника авіаційних двигунів - компанії Мотор Січ - В'ячеслав Богуслаєв.

Даний документ пропонує розширити перелік товарів, які підпадають під дію ст. 2 "Про розвиток літакобудівної галузі", тобто звільняються від ввізного мита.

Реклама:

Серед цих товарів - авіаційний бензин, паливо для реактивних двигунів, а також санітарні сумки, замазки для скла, мастильні матеріали і клеї.

Крім того, пільговий режим буде тимчасово поширюватися на розчинники і полімери, ебоксидні смоли, сантехніку та вироби з пластмаси, гумові й каучукові вироби для авіації, шкіру, плити та бруски з пресованого дерева і паперу, книги і брошури, креслення і плани.

Без мит можна буде ввозити бавовняну та нейлонову тканину, фетр, килимові покриття, рятувальні жилети, чавун, сталь і прокат, кутики, панелі і труби, пружини, скоби і цвяхи, конструкції з міді, алюмінію, свинцю і олова, ключі і гайки, замки.

Також в список включені турбореактивні двигуни, гідравлічні насоси, кондиціонери та холодильники, центрифуги, домкрати, акумулятори та електротехнічне обладнання.

Як зазначено в пояснювальній записці, проект розроблений з метою забезпечення належної системи здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для ефективного використання накопиченого науково-технічного і виробничого потенціалу авіаційної галузі.

Також він спрямований на створення сприятливих умов для ефективної та рентабельної роботи вітчизняних підприємств, що здійснюють модернізацію, виробництво і ремонт літаків, вертольотів і двигунів до них, а також збереження попиту та обсягів поставок продукції на світовому ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: