МТС хоче продати "Коннект 3G"

Четвер, 4 жовтня 2012, 09:18

"МТС-Україна" розглядає можливість продажу або здачі в оренду власної CDMA-мережі.

Про це заявив гендиректор компанії Іван Золочевський, пише газета "Комерсант-Україна".

"Другий за кількістю абонентів мобільний оператор в країні "МТС-Україна" розглядає варіанти продажу або здачі в оренду власної CDMA-мережі", - заявив Золочевський.

За його словами, зараз на її базі працює послуга бездротового інтернет-доступу "МТС Коннект 3G". "Проект влаштовує нас за показниками, але розраховувати на те, що сервіс стане масовим, не доводиться", - заявив Золочевський.

Реклама:

Вартість мережі менеджер оцінює в 200 млн доларів.

Основна причина можливого згортання проекту - дефіцит абонентських пристроїв, що працюють у непопулярному для CDMA діапазоні 450 МГц, зазначає Золочевський.

За оцінками гендиректора компанії ITC (TM "CDMA-Україна") Бориса Данилова, МТС яка, як і решта українських CDMA-операторів, працює в діапазоні 800 МГц, субсидування користувальницьких модемів вартістю 40-60 доларів - одна з найбільш витратних складових.

 "МТС використовує малопоширену радіочастоту. Ймовірно, абонентське обладнання обходиться їм дорожче, ніж нам", - припускає Данилов.

Як відомо, 3 жовтня, в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" гендиректор "МТС Україна" Іван Золочевський заявив, що теза про монополізм на ринку мобільного зв'язку сумнівна. Золочевський також прокоментував ситуацію з порушенням АМКУ справи проти МТС і Київстар.

Нагадаємо, раніше Антимонопольний комітет порушив справу проти Київстар та МТС у зв'язку з невиконанням рекомендацій щодо зниження внутрішніх тарифів на послуги мобільного зв'язку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!