Аналітики розповіли, що буде гальмувати зростання економіки

Середа, 31 жовтня 2012, 15:51

Відносно низький урожай зернових, слабкий зовнішній попит і несприятлива ситуація на грошово-кредитному ринку будуть гальмувати зростання економічної активності у 2012 році.

Про це йдеться у аналітичному огляді Sberbank Investment Research.

Аналіитки повідомили, що у реальному секторі України в серпні-вересні продовжувалося зниження ділової активності, обумовлене погіршенням ситуації в промисловості та сільському господарстві.

"Промвиробництво скоротилося на тлі низького зовнішнього попиту, а падіння виробництва в сільському господарстві було зумовлено високою базою порівняння і менш сприятливими погодними умовами в 2012 році", - повідомили аналітики.

Реклама:

За даними експертів, відзначалися також ознаки спаду внутрішнього попиту - про що свідчить уповільнення зростання обороту роздрібної торгівлі (в серпні приріст з рівня річної давності становив 10,6%) і посилення спаду в будівництві (мінус 8% з рівня річної давності в серпні після падіння на 6,2% у липні).

"Ми не змінюємо свій прогноз зростання ВВП на 2012 рік (близько 1,5%), припускаючи, що зниження внутрішнього попиту буде поступовим, і ситуація на зовнішніх ринках не буде погіршуватися", - підсумували експерти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: