Німеччина побоюється за економіку

Понеділок, 29 жовтня 2012, 17:37

Німеччина ризикує поставити під загрозу економіку, якщо буде занадто швидко консолідувати бюджет.

Про це заявив міністр фінансів країни, відповідаючи на вимоги привести бюджет до балансу на два роки раніше, ніж було заплановано, передає Reuters.

Поки сусіди Німеччини страждають від економічного спаду, сильний ріст в країні і солідні податкові надходження викликали суперечки про те, що робити з цим багатством.

"Всі міжнародні інституції підтверджують, що ми - одна з дуже небагатьох країн, які скорочують дефіцит способом, безпечним для росту. Але робити більше - можливо вже буде занадто, - сказав Вольфганг Шойбле. - Якщо хтось скаже, що я можу зробити щось краще - прекрасно".

Реклама:

Німеччина має намір зробити запозичення на суму 13,1 мільярда євро (17 мільярдів доларів) в 2014 році, але міністр економіки Філіп Рослер в суботу сказав, що можна буде скоротити цю суму до нуля через два роки.

"Шлях до нуля можливий вже в 2014 році, якщо ми будемо працювати над цим разом", - процитувала слова Рослера газета Saarbruecker Zeitung.

Шойбле повторив, що Німеччина скоротить структурний дефіцит до 0,35% ВВП у 2013 році, за три роки до кінцевого терміну в 2016 році, встановленого законом про погашення боргу.

"Якщо ми зможемо довести структурний дефіцит, який не залежить від коливань економіки, до нуля в 2014 році, це вже буде величезним успіхом", - сказав він.

Зараз Німеччина планує знизити структурний дефіцит до 0,21% ВВП у 2014 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: