Каськів запропонував китайцям інвестувати у LNG-термінал

Субота, 20 жовтня 2012, 13:31

Держагентство з інвестицій та управління національними проектами запрошує великі китайські банки взяти участь у фінансуванні спорудження підвідного каналу до LNG-терміналу.

Про це заявив голова держагентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів, передає "УКРІНФОРМ".

"Ми 19 жовтня обговорили можливість фінансування морської частини LNG-терміналу (будівництва підвідного каналу) за рахунок китайських державних банків: Китайському експортно-імпортному банку, який є нашим традиційним партнером, таку саму пропозицію ми виклали і Банку розвитку", - зазначив Каськів.

Голова Держагентства пояснив, що вартість цієї частини проекту складає 120 млн евро.

Реклама:

"Це морська частина, це приблизно 15% вартості всього проекту, перекриті державними гарантіями на будівництво каналу", - додав Каськів.

За його словами, державні інвестиції в інші складові проекту становлять лише 7%, а решта коштів - приватні.

Що стосується власне терміналу, то вже 15 листопада почнеться технічна стадія - будівництво в порту "Південний". Відбудеться також офіційна церемонія підписання угод, які стосуються формування консорціуму інвесторів і постачальників обладнання.

LNG-термінал став одним із проектів, який Державне агентство з інвестицій презентувало у п'ятницю в Пекіні у рамках роуд-шоу. Говорячи про відмінність нинішнього та минулорічного роуд-шоу, керівник Держагентства наголосив, що цьогоріч презентуються вже не концепції, а конкретні проекти, розроблені до технічної стадії.

Як повідомлялося, російський "Газпромбанк" зацікавився українськими інвестиційними проектами "LNG-термінал" і "Кільцева дорога".

Нагадаємо, 17 грудня 2010 року було створено ДП "Національний проект "LNG-термінал", яке має скоординувати роботу з будівництва терміналу з прийому скрапленого газу обсягом 10 млрд куб. м на Чорноморському узбережжі до 2014 року.

Уряд на засіданні 8 серпня затвердив ТЕО будівництва в Україні терміналу з прийому скрапленого газу (LNG-термінал).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: