Уряд затвердив документи для побудови LNG-терміналу

Середа, 8 серпня 2012, 15:25

Кабінет міністрів України затвердив техніко-економічне обґрунтування будівництва терміналу з прийому зрідженого природного газу (LNG-терміналу).

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, повідомляє портал "Дело".

"Так, ми все затвердили", - сказав він після засідання уряду в середу.

У свою чергу, глава Державного агентства з інвестицій та управліннями національними проектами (Госінвестпроекта) Вадим Каськів зазначив, що ТЕО затверджено без внесення змін.

Реклама:

За його словами, загальна вартість фінансування проекту складає 846 млн євро.

Частка держави в проекті буде міноритарної - 25%.

"Кабмін без зауважень затвердив проект постанови про ТЕО нацпроекта LNG-термінал. Тобто, затверджені всі економічні показники, план-графік і організаційна модель", - сказав він.

Як повідомлялося, до підготовки ТЕО була залучена іспанська компанія Socoin.

Згідно з документом вартість LNG-терміналу потужністю прийому 10 млрд кубометрів на рік оцінюється в 735 млн євро.

Крім цього, необхідно витратити ще 121 млн євро на створення підводного каналу для танкерів і 113 млн євро - на трубопровід для прийому газу в українську газотранспортну систему.

Перший проект передбачається реалізувати під забезпечення державними гарантіями, а другий виконає "Укртрансгаз" за рахунок тарифної складової.

Проект передбачає будівництво LNG-терміналу в районі м. Південне поруч із нафтовим терміналом ПАТ "Укртранснафта" і морським торговельним портом "Південний" (Одеська обл.).

Будівництво LNG-терміналу розглядається Кабінетом міністрів як один із заходів щодо скорочення споживання російського газу.

У березні дорученням президента Національний проект "LNG-термінал" було розширено до Національного проекту "LNG-України", який включає не тільки будівництво терміналу, але і стратегію альтернативних джерел поставок газу в Україну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!