Влада буде моніторити продавців продовольства двічі на рік

П'ятниця, 12 жовтня 2012, 09:38

У Мінекономрозвитку запропонували переглянути критерії оцінки ступеня ризику підприємств, що підлягають держконтролю.

Розроблений відомством документ передбачає звільнення від перевірок виробників і зберігає їх у відношенні продавців товарів і послуг, пише "Комерсант-Україна".

Перелік продукції, що відноситься до високого ступеня ризику, буде скорочений.

У ньому залишаться лише продукти харчування, алкогольна та тютюнова продукція, пальне, дитячі товари, а також побутові послуги, послуги оздоровлення та відпочинку дітей, поставка електроенергії, газу та води.

Реклама:

Частина послуг, що зараз відноситься до високого ступеня ризику, переміститься в середню групу.

Серед них: продаж електротоварів, одягу, взуття та шкіряних виробів, а також туристичних, готельних, транспортних послуг і послуг зв'язку.

Реалізацію інших товарів і послуг запропоновано віднести до низького ступеня ризику. До цієї ж категорії також віднесли товари, що мають високий ступінь ризику для здоров'я і безпеки споживача - фарбу, косметику, продукцію хімії та агрохімії.

Обмеживши перелік товарів і послуг, що володіють високим ступенем ризику, у відомстві мають намір посилити контроль над їх якістю.

Якщо зараз планові перевірки підприємств, що продають такі товари, проводяться не частіше разу на рік, то незабаром контролери будуть приходити до них двічі в рік.

Для решти груп періодичність перевірок залишиться колишньою: раз на два роки для діяльності середньої категорії ризику і раз на три роки - для низької.

У пояснювальній записці зазначається, що прийняття нової редакції критеріїв ризику дозволить Держспоживінспекції "зосередити увагу на продукції широкого вжитку, що істотно знизить регуляторне навантаження на бізнес".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: