Адвокат Абрамовича отримав 12 мільйонів доларів

Неділя, 9 вересня 2012, 16:25

Британський адвокат Романа Абрамовича Джонатан Сампшн отримав найбільшу в юридичній практиці Сполученого Королівства винагороду в розмірі 7,8 млн фунтів стерлінгів (12 млн доларів).

Такий гонорар дістався адвокату за захист Абрамовича в ході процесу за позовом з боку Бориса Березовського, повідомляє Ітар-Тасс, посилаючись на тижневик "Санді Таймс".

Дана сума в чотири рази перевищила вартість послуг юриста самого Березовського, який минулого тижня програв процес проти власника англійського футбольного клубу "Челсі" і тепер повинен сплатити великі юридичні рахунки, сума яких, за різними оцінками, сягає 100 млн фунтів (160 млн доларів), стверджує видання.

Згідно з судовими документами, винагорода Сампшна включає 5,8 млн фунтів (9,2 млн доларів) за підготовку до судового процесу і виступ на ньому, а також ще близько 2 млн фунтів (3,2 млн доларів) за резервування його послуг.

Реклама:

Вважається, що гонорар адвоката Абрамовича вдвічі перевищив попередній рекорд по виплатах британському юристу по одній справі і приблизно дорівнює річній зарплаті 45 суддів Високого суду.

"Для Березовського цей позов був дуже важливим, враховуючи його нинішнє матеріальне становище. Його статок скоротився до декількох сотень мільйонів доларів", - раніше зазначав британський супутниковий телеканал "Скай Ньюс".

Березовський з 2001 року проживає у Великобританії, яка надала йому притулок. Російська юстиція звинувачує олігарха в різних економічних злочинах, однак влада Сполученого Королівства відмовляються видавати Березовського Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: