"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Березовський програв суд з Абрамовичем

П'ятниця, 31 серпня 2012, 13:13

Борис Березовський програв суд проти Романа Абрамовича.

Як повідомляє "Комерсант", Високий суд Лондона ухвалив рішення на користь Абрамовича, відкинувши претензії до нього з боку Березовського, який вимагав компенсувати втрати від продажу в 2001-2004 роках часток в "Сібнєфті" і "Русалі".

Як відомо, Березовський вимагав стягнути з Абрамовича $5,5 мільярдів. З них $5 мільярдів складають претензії щодо "Сібнєфті".

Березовський стверджує, що був діловим партнером Абрамовича і в 1995 році уклав з ним угоду про розподіл часток у спільних бізнесах (включаючи майбутні бізнеси) в усній формі, скріпивши її рукостисканням.

Управління "Сібнєфтью" і алюмінієвими заводами, за словами позивача, було довірено Абрамовичу, оскільки Березовський був зайнятий політичною діяльністю і, зокрема, висвітленням у ЗМІ передвиборчої кампанії Бориса Єльцина.

Як заявляв позивач, Абрамович, порушив цю угоду і "зрадив" його, скориставшись охолодженням відносин Березовського з Володимиром Путіним.

Через тиск і погрози з боку Абрамовича Березовський разом зі своїм партнером по бізнесу покійним Бадрі Патаркацишвілі був змушений продати їхні частки в компаніях значно дешевше від їхньої ринкової вартості, йшлося в позові.

Абрамович відкидав наявність угоди про розподіл часток, а також факти погроз і тиску зі свого боку. Він визнає велику роль Березовського у створенні "Сібнєфті", однак підкреслює, що той не вклав у створення холдингу ні цента і лише надав політичне заступництво і фізичний захист.

Відносно вимог щодо "Русалу" відповідач заявляв, що основну допомогу в переговорах з придбання алюмінієвих заводів надавав Патаркацишвілі, за що останній отримав великі комісійні.

Суд оголосив тільки резолютивну частину рішення. Повний текст буде оприлюднений пізніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: