"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Швейцарії заарештували рахунки Березовського

Четвер, 23 жовтня 2014, 09:17

За запитом Генеральної прокуратури Російської Федерації швейцарська влада заарештувала банківські рахунки, що належали Борису Березовському.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

За інформацією агентства, в Швейцарії були арештовані рахунки в розмірі 21 млн швейцарських франків.

Джерело агентства зазначило, що ці кошти мають бути повернені до Росії в якості компенсації за збиток, який завдав скандальний олігарх.

Реклама:

Федеральна служба судових приставів (ФССП) Росії вже заявляла, що веде зведене виконавче провадження відносно Березовського і ряду афілійованих з ним боржників про стягнення на суму більше 3,2 млрд руб.

Стягувачами є ВАТ "Аерофлот - Російські авіалінії" і уряд Самарської області.

Ховаючись від кримінального переслідування і тюремного покарання з боку Росії, Березовський з 2000 року аж до своєї смерті в 2013 році перебував у еміграції у Великобританії.

У Скотланд-Ярді заявили, що олігарх помер "немає від насильницької смерті".

На думку більшості експертів, Березовський вчинив самогубство. За даними ряду джерел, останні чотири місяці він перебував у серйозній депресії, однією з причин якої було його фінансовий стан: олігарх був банкрутом.

На початку вересня 2013 на засіданні Високого суду Лондона, за даними Financial Times, з'ясувалося, що загальна сума боргів Березовського становила 309 млн фунтів стерлінгів (483 млн доларів).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: