Росія оголосила Україні нову "торгівельну війну"?

Середа, 26 вересня 2012, 15:37

Россільгоспнагляд з 4 жовтня вводить тимчасові обмеження на ввезення продовольчих товарів деяких українських підприємств.

Про це йдеться в повідомленні відомства, передає "Інтерфакс-Україна".

Як заявили у Россільгоспнагляді обмеження введені за підсумками перевірки, проведеної в липні 2012 року фахівцями установи, ветеринарних служб Білорусі, Казахстану і України.

Обмеження на ввезення товарів в РФ торкнуться ТОВ "Моліс", ТДВ "Глобинський маслозавод" (займаються виробництвом сирів, сухого молока і масла вершкового), ПАТ "Бель Шостка Україна" (виробництво сирів), ДП "М'ясокомбінат Зоря", ТОВ "Компанія" Зевс ЛТД" (виробництво яловичини і свинини), ТОВ "Данон Дніпро", ЗАТ "Лакталіс Миколаїв" (виробництво молочної продукції), ПАТ "АПК-ІНВЕСТ" (забій свиней, оброблення, зберігання, виробництво готової м'ясної продукції).

Реклама:

У відношенні продукції трьох підприємств України, що займаються виробництвом рибних консервів - ТОВ "Істок", ПО "Одеський консервний завод" і ТОВ "Інтерфлот" - запроваджено режим посиленого лабораторного контролю протягом трьох місяців з хіміко-токсикологічними показниками.

За підсумками перевірки до реєстру підприємств третіх країн включені ТОВ "Морська перлина" (виробництво рибних консервів) і ТОВ "Птахокомплекс "Дніпровський" (забій та переробка птиці).

ТОВ "Білоцерківський молочний комбінат" виключено з реєстру організацій та осіб, які здійснюють виробництво, переробку і зберігання підконтрольних товарів, що ввозяться на територію Митного союзу.

Як повідомлялося, нещодавно Россільгоспнагляд в процесі моніторингових досліджень виявив заборонені і шкідливі речовини в партіях харчової продукції трьох українських підприємств.

Зокрема, йшлося про партію сиру Хмельницької маслосиробази, де виявлено бактерії групи кишкової палички, партії м'яса птиці одного з підприємств групи "Агромарс", де виявлено сальмонелу, і партії сухого молока виробництва компанії "Рось" (філіал Роменського молочного комбінату), де було виявлено мезофільні аеробні і факультативно-анаеробні мікроорганізми.

Проте, у компанії "Агромарс" (виробник "Гаврилівських курчат") повідомили, що за їхніми останніми лабораторними даними, ніяких збудників інфекцій в зразках продукції ТМ "Гаврилівські курчата" не виявлено та попереджень з боку Россільгоспнагляду не надходило.

Цього року Росія вже забороняла ввозити сири кількох українських виробників.

Згодом цю заборону скасували.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: