Россільгоспнагляд: 80% сиру в Росії - фальсифікат

Четвер, 1 жовтня 2015, 18:53

У Росії 78,3% сиру - фальсифікована продукція.

Це показав проведений Россільгоспнаглядом аналіз сировини, яка використовується для виробництва молочної продукції, пишуть "Ведомости".

"Особливо нас турбує ситуація на ринку сирів. За нашими даними, 78,3% продукції, яка підноситься споживачам як сир, такою не є, оскільки фальсифікована рослинним жиром", - йдеться в повідомленні.

У Москві та Московській області частка фальсифікованих сирів досягає 45%.

Реклама:

Перевірка проведена в різних регіонах країни близько 1-1,5 місяці тому, було відібрано близько 100 проб, пояснив "Ведомостям" представник Россільгоспнагляду Олексій Алексєєнко.

У ході соціально-гігієнічного моніторингу служба, за його словами, перевіряла не сировину, а самі сири, які були закуплені в різних торгових мережах. Яких саме, Ллексєєнко не говорить.

Фальсифіковані сири як вітчизняних, так і іноземних виробників.

Однак Алексєєнко зауважує: не можна говорити, що весь сир в країні фальсифікований - "вибірка була відносно невелика".

Зате вона вказує на вкрай серйозну ситуацію на ринку, додає представник Россільгоспнагляду.

Ситуація з фальсифікатами сьогодні настільки серйозна, що потрібно міняти правове поле в цьому відношенні і вибудовувати систему боротьби з цими явищами, вважає Алексєєнко.

За його словами, мова йде про дуже серйозну тенденцію на всьому російському ринку - про фальсифікацію не тільки сирів, а й усієї молочної, м'ясної, рибної продукції.

Моніторинг, проведений службою з січня по вересень, показав, що загальний рівень фальсифікації на молочному ринку становить 25,3%.

Так, в одному з останніх досліджень з 45 проб молочної продукції вітчизняного виробництва 11 були фальсифіковані рослинними жирами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: