Nokia продає один зі своїх бізнесів

Четвер, 9 серпня 2012, 15:38

Фінська компанія Digia анонсувала, що повністю викуповує у Nokia бізнес із розробки лінійки програмного забезпечення Qt.

Цей бізнес сама Nokia колись розглядала, як один з основних елементів своєї програмної платформи, нагадує "ЛІГАБізнесІнформ".

В Digia повідомили, що продовжать розробку Qt, але зроблять самі бібліотеки Qt більш універсальними, адаптувавши їх для роботи з Android і iOS.

Фінансові умови угоди між Digia і Nokia не розголошуються, але відомо, що в рамках угоди 125 осіб із команди Nokia Qt в Осло та Берліні перейдуть у штат Digia.

Реклама:

У самій Digia заявляють, що хотіли б відродити колишню міць Qt і мають намір кинути масу власних ресурсів, а також розпочати широку співпрацю зі спільнотою незалежних розробників.

В Digia кажуть, що роботи над Qt ні в Nokia, ні в Digia фактично не припинялися і раніше заявлені терміни щодо релізу Qt5 будуть витримані.

Як відомо, Nokia у квітні-червні 2012 року скоротила продажі відносно того ж періоду 2011 року на 19% - до 7,542 млрд. євро.

Роком раніше виробник стільникових телефонів реалізував продукцію на 9,275 млрд. євро.

Збиток на акцію склав 0,38 євро проти 0,1 євро роком раніше.

Рейтингове агентство Moody's знизило рейтинг компанії відразу на два ступені до "Ba3" з "Ba1" з "негативним" прогнозом.

Nokia придбала Qt разом з її розробником - компанією Trolltech. У 2008 році Nokia віддала за норвезьку Trolltech і її дочку Qt Technology близько 153 млн доларів.

Тоді в Nokia розраховували створювати на базі Qt програмне забезпечення, яке буде працювати відразу на базі множинних операційних систем, проте цей бізнес у фінського телефонного гіганта не пішов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: