Туреччина заборонила продаж нерухомості росіянам і українцям на Чорному морі

Вівторок, 7 серпня 2012, 16:21

Влада Туреччини заборонила продаж будь-якої нерухомості росіянам і українцям на чорноморському узбережжі країни.

Така норма вводиться відповідно до нових правил, які набувають чинності у серпні, повідомляє портал "Дело".

Головне нововведення документа полягає в тому, що Туреччина з вівторка відновила видачу Тапу (свідоцтва про власність) іноземним громадянам.

Більш того, ріелтори сподіваються, що в більшості випадків Тапу тепер видаватимуть за один-два тижні, хоча до цих пір термін очікування документа займає два-три місяці.

Реклама:

Видача Тапу була припинена з 21 травня 2012 року в зв'язку зі вступом в силу нового закону про нерухомість.

У липні кабінет міністрів Туреччини затвердив нові списки країн, громадянам яких можна купувати нерухомість на території країни.

Так, наприклад, росіянам і українцям тепер дозволено купувати в Туреччині незабудовані земельні ділянки, в тому числі і сільськогосподарського призначення.

Але з іншого боку росіяни та українці втратили можливість купувати будь-яку нерухомість на Чорноморському узбережжі Туреччини.

Чому було введено цю заборону - експерти пояснити не змогли.

Серед інших змін в правилах покупки житла в Туреччині, є такі: для громадян деяких країн Близького Сходу, а також Білорусі, Грузії, Естонії, Казахстану, Узбекистану, Киргизії, Туркменістану, Таджикистану та Азербайджану були скасовані обмеження на операції.

А латишам, литовцям і молдаванам турки дозволили купувати житлові та офісні приміщення, а також земельні ділянки під забудову.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: