Корейці хочуть інвестувати в український ЗПГ-термінал

Середа, 29 серпня 2012, 17:46

Корейська компанія Korea Gas Corporation зацікавлена ​​в участі у реалізації проекту з будівництва в Україні терміналу з регазифікації зрідженого природного газу в якості інвестора.

Про це говориться в повідомленні Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами.

KoGas, що є великим експортером зрідженого природного газу, і Госнацпроект 29 серпня підписали меморандум про співпрацю, який передбачає співпрацю в реалізації проекту СПГ-терміналу.

За словами голови Держнацпроекту Владислава Каськіва, меморандум свідчить про взаємний інтерес щодо участі KoGas в якості стратегічного партнера-інвестора проекту та експортера зрідженого газу для українського терміналу.

Реклама:

"У найближчі дні планується підписання угоди про конфіденційність, що дозволить почати технічні переговори в зазначених напрямках", - сказав Каськів.

Під управлінням корейської компанії в даний час знаходяться 3 СПГ-термінала та корейська газотранспортна система, протяжність якої становить 2,74 тис км.

Будуватися український термінал буде в 2 черги, його введення в експлуатацію заплановано на 2016 рік.

Уряд схвалив надання профільними міністерствами та відомствами державних гарантій на суму 2,305 млрд гривень для будівництва терміналу.

Частка держави в цьому проекті складе 25%, а фактично держава оплатить тільки 7% вартості проекту.

Вартість будівництва ЗПГ-терміналу складе 846 млн євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: