Недобір урожаю зерна компенсує зростання світових цін - Присяжнюк

Четвер, 5 липня 2012, 18:49

Зростання світових цін на зернові культури компенсує українським сільгосптоваровиробникам недобір урожаю зерна, який, за попередніми даними, може досягти 7 млн тонн.

Про це під час поїздки до Житомирської області заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, передає УНІАН.

"Ми маємо певні втрати валу зернових порівняно з минулим роком, однак рівень світових цін і показники виробництва свідчать, що ціни компенсують цей недобір. І я упевнений, що ті, хто цього року займалися зерновими, будуть у виграші", - сказав міністр.

Зазначається, що згідно з останнім звітом Міністерства сільського господарства США, через засухи у світі, зокрема в Америці і Європі, ціни на зернові почали зростати.

Реклама:

"За останні 15 днів ціна на ячмінь у світі зросла на 30 доларів. Також спостерігається зростання цін і на пшеницю", - сказав Присяжнюк.

Також він відзначив, що значну роль у формуванні цін на вітчизняні зернові зіграли торги на товарній біржі Чикаго.

"Відбулися перші торги нашого причорноморського зерна на біржі Чикаго. Це вже сигнал для наших сільгоспвиробників з формування цінових індикаторів", - підкреслив міністр.

Як повідомлялося, 5 липня у Укргідрометцентрі заявили, що прогноз урожаю зерна знижений і становить 42-43,5 млн тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: