Гідрометцентр прогнозує зниження врожаю зернових

Четвер, 5 липня 2012, 15:31

Український гідрометеорологічний центр прогнозує зниження врожаю зернових і зернобобових культур до 42 млн тонн через засуху й зниження врожайності кукурудзи проти раніше прогнозованих 43,5-44 млн тонн.

Про це повідомила начальник відділу агрометеорології Гідрометцентру Тетяна Адаменко, передає УНІАН.

"Загальний вал усіх зернових і зернобобових за першим прогнозом ми називали 43,5 млн тонн. Але я думаю, що ми за рахунок кукурудзи його зменшимо десь до 42 млн тонн", - сказала Адаменко.

За її словами, Гідрометцентр раніше прогнозував урожай кукурудзи обсягом 22 млн тонн, проте через засуху врожайність культури буде знижена й валовий збір зменшиться до 20-21 млн тонн.

Реклама:

"Наш прогноз, який ми склали 25 червня, - це 22 млн тонн по кукурудзі, але ми його уточнюватимемо й, можливо, дещо знизимо за рахунок саме південно-східної частини. Я думаю, на 1-1,5 млн тонн буде менший - до 20-21 млн тонн", - повідомила Адаменко.

Експерт додала, що прогноз урожаю буде відкореговано 20 липня.

Як повідомлялося, у травні уряд поліпшив прогноз нового врожаю зернових.

"Сприятлива ситуація, яка склалася на півдні України, дає підстави очікувати, що ми зможемо зібрати - до 48 млн тонн зернових", - заявляв тоді заступник начальника департаменту економічного розвитку та аграрного ринку Мінагрополітики Сергій Петренко.

Нагадаємо, у 2011 році урожай зерна в Україні становив 56,7 млн тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: